👤

PLEEEEEASEEEEE!
Trebuie sa fac un rezumat la cartea "O vara cu Isidor", am facut-o. Dar trebuie la timpul prezent, imi poate spune va rog cineva daca am facut-o sau nu la timpul prezent? Va rog, doar spune-ti-mi daca trebui sa trec ceva la prezent sau daca totul e ok.
Va multumesc mult!

Robert

Rezumatul:

Serena este o fata din Bucuresti care locuieste impreuna cu parintii sai la etajul sapte al unui apartament. La ora sapte, mama sa o cheama la stiri. Serena aude ca Cimpanzeul Thor de la gradina zoologica din Baneasa, a murit la varsta de 43 de ani. Tot la stiri, Serena mai aude ca acum, cel mai batran locatar de la zoo este un condor. Parintii Serenei, isi propun sa mearga duminica la zoo Baneasa, dupa auzirea stirei.
Serena si parintii sai se duc la zoo, unde incep sa viziteze animalele, vorbind despre ele. La un moment dat, Serena ajunge langa cusca condorului si incepe sa-i faca niste poze. Apoi, Serena se uita atent la pozele facute, si isi da seama ca undeva pe cusca condorului scrie: “Ajudor”. Aceasta isi propune sa elibereze condorul. Condorul primise de putin timp mancare, cand Serena a deschis usita de la cusca sa. Aceasta incearca sa-l faca pe condor sa zboare, dar nu poate. Asa, ca la un moment dat, Serena, il ia pe condor si pleaca cu el de la zoo catre casa cu un taxi. Serena incearca sa il ascunda pe condorul Isidor de parinti si prieteni sub patul ei.
Apoi parintii ei pleaca la un Seminar, iar Serena incearca sa il faca pe Isidor sa zboare. Acesta a incercat de mai multe ori, dar nu poate, asa ca acesta ii scrie pe o foaie: “Nu pot”.
Serena incearca mai multe solutii ca sa-l faca pe Isidor sa zboare, stiind ca peste doua zile trebuie sa plece la mare cu parintii sai. Neputand sa-l faca pe Isidor sa zboare, Serena decide sa mearga cu el la Sinaia, crezand ca acel loc il va ajuta pe Isidor.
Le scrie parintilor o scrisoare, pentru a nu se speria de disparitia ei de acasa, il pune pe Isidor intr-un bagaj si se duce cu trenul catre Sinaia. Dupa ce Serena ajunge cu Isidor la Sinaia, acestia gasesc o vila nelocuibila. In aceasta vila, Serena si Isidor probeaza mai multe haine si bijuterii, dorm, mananca si povestesc diverse lucruri pe care le-au trait. Apoi , Serena si Isidor isi propun sa se plimbe pe strazile din Sinaia. La un moment dat, Isidor incepe sa alerge pe trotuar, pana cand isi ia zborul si se inalta tot mai sus. Aceasta isi propune sa-l caute si incepe sa mearga prin Sinaia, pana ce, la un moment dat, Serena il vede pe Isidor stand pe o cladire. Apoi, Serena il ia pe condor cu ea la vila.
Acestia stau ceva timp la vila, pana cand Serena aude cu Isidor, cum niste masini parcheaza langa vila lor. Serena isi da seama ca in acele masini sunt parintii ei si niste politisti si ii spune lui Isidor sa plece. Acesta isi ia zborul de pe pervaz si zboara spre cer, in timp ce parintii Serenei intra in camera speriati.