👤

VA ROOOOG AJUTATI-MA DAU COROANA

VA ROOOOG AJUTATIMA DAU COROANA class=

Răspuns :

Răspuns:

m = pronume personal, forma neaccentuata, caz acuzativ, persoana I , numar singular, functie sintactica de complement direct;

ți = pronume personal, forma neaccentuata, caz dativ, persoana a II-a , numar singular, functie sintactica de complement indirect;

lor =  adjectiv pronominal posesiv, se acorda in gen, numar si caz cu substantivul determinat "puterile" (gen feminin, numar plurar, caz acuzativ), functia intactica de atribut adjectival;

le  = pronume personal, forma neaccentuata, caz acuzativ, persoana a III-a , numar plurar, gen feminin, functie sintactica de complement direct;

în el = pronume personal, forma accentuata, caz acuzativ, persoana a III-a , numar singular, gen masculin, functie sintactica de complement indirect;

-l = pronume personal, forma neaccentuata, caz acuzativ, persoana a III-a , numar singular, gen masculin, functie sintactica de complement direct;

se = pronume reflexiv, forma accentuata, caz acuzativ, persoana a III -a, numar singular,  nu are functie sintactica;

ei = pronume personal, forma accentuata, caz nominativ, persoana a III-a , numar plurar, gen masculin, functie sintactica de subiect;

Eu = pronume personal, forma accentuata, caz nominativ, persoana I , numar singular, functie sintactica de subiect;

dumneata = pronume personal de politete, caz nominativ, persoana a II-a , numar singular, functie sintactica de subiect;

Nouă = pronume personal, forma accentuata, caz dativ, persoana I , numar plural, functie sintactica de complement indirect;

ne = pronume personal, forma neaccentuata, caz dativ, persoana II , numar plural, functie sintactica de complement indirect;

se =  pronume reflexiv, forma accentuata, caz acuzativ, persoana a III -a, numar singular,  nu are functie sintactica;

la noi = pronume personal, forma accentuata, caz acuzativ, persoana I , numar plurar, functie sintactica de complement indirect;

Îmi = pronume reflexiv, forma accentuata, caz acuzativ, persoana I , numar singular,  fara functie sintactica;

ne = pronume reflexiv, forma neaccentuata, caz acuzativ, persoana I , numar plural, fara functie sintactica;

noi = pronume personal, forma accentuata, caz nominativ, persoana I , numar plural, functie sintactica de subiect;

Sper ca te-am ajutat!