Răspuns :
Răspuns:
m = pronume personal, forma neaccentuata, caz acuzativ, persoana I , numar singular, functie sintactica de complement direct;
ți = pronume personal, forma neaccentuata, caz dativ, persoana a II-a , numar singular, functie sintactica de complement indirect;
lor = adjectiv pronominal posesiv, se acorda in gen, numar si caz cu substantivul determinat "puterile" (gen feminin, numar plurar, caz acuzativ), functia intactica de atribut adjectival;
le = pronume personal, forma neaccentuata, caz acuzativ, persoana a III-a , numar plurar, gen feminin, functie sintactica de complement direct;
în el = pronume personal, forma accentuata, caz acuzativ, persoana a III-a , numar singular, gen masculin, functie sintactica de complement indirect;
-l = pronume personal, forma neaccentuata, caz acuzativ, persoana a III-a , numar singular, gen masculin, functie sintactica de complement direct;
se = pronume reflexiv, forma accentuata, caz acuzativ, persoana a III -a, numar singular, nu are functie sintactica;
ei = pronume personal, forma accentuata, caz nominativ, persoana a III-a , numar plurar, gen masculin, functie sintactica de subiect;
Eu = pronume personal, forma accentuata, caz nominativ, persoana I , numar singular, functie sintactica de subiect;
dumneata = pronume personal de politete, caz nominativ, persoana a II-a , numar singular, functie sintactica de subiect;
Nouă = pronume personal, forma accentuata, caz dativ, persoana I , numar plural, functie sintactica de complement indirect;
ne = pronume personal, forma neaccentuata, caz dativ, persoana II , numar plural, functie sintactica de complement indirect;
se = pronume reflexiv, forma accentuata, caz acuzativ, persoana a III -a, numar singular, nu are functie sintactica;
la noi = pronume personal, forma accentuata, caz acuzativ, persoana I , numar plurar, functie sintactica de complement indirect;
Îmi = pronume reflexiv, forma accentuata, caz acuzativ, persoana I , numar singular, fara functie sintactica;
ne = pronume reflexiv, forma neaccentuata, caz acuzativ, persoana I , numar plural, fara functie sintactica;
noi = pronume personal, forma accentuata, caz nominativ, persoana I , numar plural, functie sintactica de subiect;
Sper ca te-am ajutat!