👤
XMartyRO
a fost răspuns

Coroana! Va rog frumos sa îmi explicați pas cu pas , ce înseamnă aproximarea prin lipsa cu o eroare mai mica de o miime si aproximarea prin adaos cu o eroare mai mica de o miime. - Am niste exemple mai jos de exerciții de genul care nu le înțeleg : 1. Aproximarea prin lipsa cu o eroare mai mica de o miime, a fracției zecimale 7,1029 este .... 2. Aproximarea prin adaos cu o eroare mai mica de o miime, a fracției zecimale 0,351 este ... AM NEVOIE URGENT CA NU INTELEG :(

Răspuns :

Răspuns:

aproximarea la miime (zecimal a treia)se face aproximand de la zecimala a 4 incolo, spre drepta cu zecimala a 4-a , care include si pe eventualele alte zecimale de DUPA ea

Explicație pas cu pas:

1. Aproximarea prin lipsa cu o eroare mai mica de o miime, a fracției zecimale 7,1029 este ....

adica zecimal a 4-a , zecimea de miime se aproximeaza...deci eroare cu care se scrie miimea este mai mica decat o miime, cuprinzand zecimea de miime si eventualele zecimale de dupa ea

deci este7,102 ca asa ne-a cerut prin LIPSa..eroarea/aproximarea este de 0,0009 <0,001 =o miime

daca era prin adaos era 7,1030= 7,103 s-ar fi adaugat 0,0001

2. Aproximarea prin adaos cu o eroare mai mica de o miime, a fracției zecimale 0,351 este

Nu are sens sa aproximam la trei zecimale ceva ce are deja EXACT 3 zecimale

Text gresit

daca ar fi fost

0,3514  prin lipsa 0,351   lipsesc 0,0004

prin adaous 0,352 am adaugat 0,0006