Remuscosmin352 Remuscosmin352 04-05-2020 Limba română a fost răspuns Redactează o compunere de minimum 150 de cuvinte, în care să motivezi apartenența la genul liric a textului dat. 16 puncteÎn compunerea ta, trebuie:‒ să precizezi două trăsături ale genului liric;‒ să prezinți detaliat două trăsături ale genului liric, valorificând fragmentul dat;‒ să ai un conținut adecvat cerinței;‒ să respecți precizarea privind numărul minim de cuvinte.Text:Când am venit târziu ca să te cautÎn parcul îmbrăcat în frunză lată, În parcul năpădit de ierburi rele –Departe, pe-o cărare neumblată,Zării pe Zeul Toamnei trist și singur. Cum alergam cu dorul de-altădată, Purtând în suflet rediurile* verzi Și cerul clar, și iarba cu zorele,Și visul viu, în care să te pierzi, Am stat pe loc legat de-o melodie. Și Zeul Toamnei pe un flaut de-aur Îmi tălmăcea trecutul în surdină,Și soarele se stinse prin frunzare Pălind încet cu galbenă lumină,Când cerul își cocli* în zări arama. Și frunzele zburară de rugină, Ca fluturi mari cu aripe ciudate, Vicleanul zeu cânta acum mai tare: Și frunzele foșniră spulberate… Foșniră cum foșnește amintirea.Ion Pillat, În parcVA IMPLOR!!!!!!