👤
MarioZzJR
a fost răspuns

!URGENT!
Realizati o compunere cu cuvintele:
Excursie, ninsoare, munte, pijama, peripetie, ceai, priveliste, refugiu
Unu-doua cuvinte puteti sa nu folositi
Mulţumesc anticipat

Răspuns :

Eu impreuna cu familia neam hotarit sa organizam o excursie.

Neam hotarit : neam pregatit bagajele, cele de trebuinta: bani, telefoane, mincare, apa. Neam hotarit sa facem o excursie la munte, pentruca la munte este un aer foarte curat, aereul de munte este benefic pentru sanatate.

Ajunsi la munte maxim pe la ora 19.30, neam cazat, neam luat ficare dintre noi pijamalele, si  neam pregatit pentru culcare. Dimineata  cind neam trezit si am privit pe geam  era o ninsoare  groaznica.

Am parte de o peripetie neplacuta, dar am scapat cu bine. Am intrat  in cabana impreuna cu famillia mea , eu am baut un  ceasca de ceai, si ceilanti o cana de vin fiert.

Daca iesai afara , si priveai catre munte, era o priveliste extraordinara.

Am plecat în excursie dis de dimineață, pentru a evita aglomerația de pe șosele. După trei ore, am ajuns la destinație. Ninsoarea, căzută cu o zi în urma, era numai bună pentru schiat. Ne-am îmbrăcat corespunzător ,și -am plecat pe munte, dornici de puțină adrenalina. Priveliștea era superbă. Totul în jur era îmbrăcat în haine albe de sărbătoare. Crengile brazilor atârnau sub greutatea zăpezii. După trei ture cu schiurile, am mers la restaurant pentru a manca și a bea un ceai fierbinte. Ne-am reîntors pe pârtie, unde am mai zăbovit câteva ceasuri. Abia când am ajuns în camera de hotel, am constatat cât de obosiți eram. Ne-am tras pijamalele, și -am adormit duși până dimineața.