Răspuns :
[tex]1)3 \sqrt{2} + 3( \sqrt{3} - \sqrt{2}) - \sqrt{27} = 3 \sqrt{2} + 3( \sqrt{3} - \sqrt{2}) - 3 \sqrt{3} = 3 \sqrt{2} + 3 \sqrt{3} - 3 \sqrt{2} - 3 \sqrt{3} = (3 \sqrt{2} - 3 \sqrt{2}) + (3 \sqrt{3} - 3 \sqrt{3}) = 0 [/tex]
[tex]3 \sqrt{2} + 3 \sqrt{3} - 3 \sqrt{2} - 3 \sqrt{3} = 0[/tex]
am folosit ca 27=3^2*3 si cand extragi radical vine 3radical din 3
La ex din imagine:
Fie r ratia progresiei.
a7=a1+6r
a4=a1+3r. Daca scadem aceste 2 relatii:
a7-a4=3r de unde 3r=9, deci r=3
a1=a4-3r=3-9=-6
a2=a1+r =-6 + 3=-3