👤
a fost răspuns

Salut! As dori sa stiu cum se rezolva aceasta si daca se poate va rog frumos si cu explicatie. :)
P.S.: Am repostat intrebarea pentru a adauga mai multe puncte.


Salut As Dori Sa Stiu Cum Se Rezolva Aceasta Si Daca Se Poate Va Rog Frumos Si Cu Explicatie PS Am Repostat Intrebarea Pentru A Adauga Mai Multe Puncte class=

Răspuns :

x²-9≠0
(x+3) (x-3)≠0
x+3≠0⇒x≠-3
x-3≠0⇒x≠3

x∈R\{-3;3}

acestea trebuie sa fie aduse la o forma in care sa se compare cu 0
(x²+2x-3)/(x²-9)-1≤0
aducem la acelasi numitor
(x²+2x-3-x²+9)/(x²-9)≤0
restrangem termenii asemenea

(2x+6)/(x²-9)≤0
dam factor comun la numarator si descompunem in produs de paranteze la numitor
2(x+3)/(x+3)(x-3)≤0
simplificam cu x+3≠0
2/(x-3)≤0
2>0
deci x-3≤0
x≤3
dar x≠3
deci x<3
x∈(-∞;3) dar -3∈(-∞;3) si x≠-3
deci x∈(-∞;3)\{-3} 
sau ,

altfel scris
x∈(-∞;-3)∪(-3;3)