Răspuns :
x1+x2= -2, x1*x2=-8, deci -4 si 2
s= 2, p= -15, deci 5 si -3 sunt radacinile.
s= 2, p= -15, deci 5 si -3 sunt radacinile.
x^2+2x-8=
x^2+4x-2x-8=
x(x+4)-2(x+4)=
(x+4)(x-2)
in caz că doreai rezolvarea ec și nu doar descompunere
(x+4)(x-2)=0
x+4=0
x=-4
x-2=0
x=2
x^2-2x-15=
x^2-5x+3x-15=
x(x-5)+3(x-5)=
(x-5)(x+3)
asta este descompunerea
daca dorești rădăcinile sau soluția pt ec
(x-5)(x+3)=0
x1=5
x2=-3
x^2+4x-2x-8=
x(x+4)-2(x+4)=
(x+4)(x-2)
in caz că doreai rezolvarea ec și nu doar descompunere
(x+4)(x-2)=0
x+4=0
x=-4
x-2=0
x=2
x^2-2x-15=
x^2-5x+3x-15=
x(x-5)+3(x-5)=
(x-5)(x+3)
asta este descompunerea
daca dorești rădăcinile sau soluția pt ec
(x-5)(x+3)=0
x1=5
x2=-3