👤

Analizează substantivele ,adjectivele,pronumele și verbele din propoziția următoare. .Eu mă duc în padure,dar voi sa încuiați ușa dupa mine.

Răspuns :

eu- pronume personal, persoana a III-a, gen neutru, numar singular, caz nominativ, subiect
ma duc- verb predicativ, conjugarea a III-a, mod indicativ, timp prezent, persoana I, numar singular, diateza reflexivă, predicat verbal
ma-promume personal, persoana I, gen neutru, numar singular, forma neaccentuata,caz acuzativ, complement direct
În pădure- substantiv comun, gen feminin, numar singular, persoana a III-a, caz acuzativ, complement circumstanțial de loc + propoziția simpla "in"
voi- pronume personal, persoana a II-a,
gen neutru, numar plural, caz nominativ, subiect
sa încuiati- verb predicativ, conjugarea a IV-a, mod conjunctiv, timp prezent, persoana a II-a, numar plural, diateza activa, predicat verbal
usa- substantiv comun, gen feminin, persoana a III-a, numar singular, caz acuzativ, complement direct
după mine- pronume personal, persoana I, numar singular, gen neutru, forma accentuata,caz acuzativ, complent indirect + propoziția simpla "dupa"

coroana?