👤
Lescubia2005
a fost răspuns

COSMIN:De ziua mea voi oferi celor 5 prieteni 44 de bomboane.      Maria :Eu ,de ziua mea,voi oferi celo 7 prietene 68 de bomboane . A}Cate bomboane primeste fiecare prieten al lui cosmin?Dar fiecare prietena a Mariei?Dar fiecare prietena a Mariei?   B}Cate bomboane ii raman lui Cosmin?Dar Mariei?                                                                                                                                                                                                                                                                                          Rares a asezat in mod egal 69 de cartipe 5 rafturi ale bibliotecii.Cate carti sunt pe primele trei rafturi?Cate carti i au mai ramas?

Răspuns :

la Cosmin e 44:5=8 rest 4 deci fiecare primeste 8 si ii raman lui Cosmin 4 iar la Maria 68:7=9 rest 5 deci prietenele ei primesc 9 bomboane fiecare si ii mai raman Mariei 5 si Rares a pus pe 5 rafturi 69 de carti in mod egal deci 69:5=12 rest 4 si 12:3=4 carti a pus pe 3 rafturi si 4 carti i-au ramas