Anonim Anonim 02-04-2017 Limba română a fost răspuns Bunaaa ! Am nevoie urgent !!!!!!!!!!! Noteaza 5 ganduri pe care le-ai avut in timpul lecturii: Un lup odată au intrat, De frică, nu de voie bună, Scăpând viaţa, la un sat. El se gonea din urmă De către vânători cu puşte înarmaţi Şi câini întărâtaţi; Iar un aşa alai să nu dea Dumnezeu Nici la vrăjmaşul meu. În deznădăjduire, Sărmanul lup căta oriunde mântuire Şi, întâlnind pe un motan, Prieten de mai an, Îi zice: „Frăţioare! Tu nu ştii undeva aici a mea scăpare?” – Ba ştiu – răspunse el – aleargă la Trifan, Că este foarte blând şi milostiv ţăran. – Oh! nu pot, către dâns’ sunt tare vinovat, Căci astă-iarnă lui viţica i-am mâncat. – Apoi dă fuga la Arvinte, El este un ţăran şi vrednic şi cuminte. – Cu dânsul iarăşi sunt smintit, Pentru c-adeseori lui oi am spârcuit. – Aşadar ce să faci? La vornicul bătrân Aleargă, că e bun şi primitor român. – Nici la acesta n-am obraz, Lui an cu nişte miei i-am fost făcut necaz. – Apoi dar, cumătre, nu-i bine. Şi ce nădejde ai aice pentru tine, Când tu cu toţii eşti stricat Şi numai singur vinovat: Culege dar ce-ai semănat! Urgeeeeeeent!!!!!!