RO Study
👤
Secheimaria
Secheimaria
30-03-2017
Matematică
a fost răspuns
Daca x+1/x=3/2 calculati x^2+1/x^2
Răspuns :
Finamihai
Finamihai
30-03-2017
2(x+1)=3x
2x+2=3x
2x-3x=-2
-x=-2 ·(-1)
x=2
(x²+1)/x²=(2²+1)/2²=5/4=1,25
Answer Link
VEDEȚI TOATE RĂSPUNSURILE ( 47+ )
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Alte intrebari
Diferentele Dintre Constitutia Braziliei Si Constitutia Romaniei Va Rog Cat Mai Repede Posibil!!
URGENT!!!DAU COROANAde Ce Am Gresit La Punctul B) ?? M Am Corectat De 10 Ori Si Tot Nu Gasesc Greseala! Va Rog Ajutati Ma!
5. În Figura Alăturată Este Reprezentat Pătratul ABCD Cu AB = 4 Cm; Q Mijlocul Lui (AD); P Mijlocul Lui (DC). În Plus, Fie QP N BC = (E); BP OAD = (F). (2 P.) A
5. Precizează Valoarea Morfologică A Cuvintelor Subliniate În Enunţul: „Apartamentul Nost Era De Fapt O Cameră La Etajul Trei Deasupra Crâșmei În Care Muncea Ma
Precizează Tipul De Construcție Sintactică Din Fiecare Dintre Enunturile De Mai Jos. A) Nu Eram Neajutorata. B) Intreaga Mea Familie A Fost Divizată De Război.
5 Determinați X Apartine Lui R Pentru Care 4x² + 12 = 4(4x² - 9)
Bună Seara, Vă Rog Frumos!
Determinați Mulțimea De Definiție Pentru Fracțiile: a) [tex]\frac{x+y}{x^2+y^2-4x+6y+13}[/tex]; b) [tex]\frac{x+y}{xy+3x-2y-6}[/tex].
15. Trapezul Isoscel ABCD Are Baza Mare AB Conținută In Planul A, Iar C' Şi D' Sunt Proiectile Punctelor C, Respectiv, D Pe Planul A A) Stiind Că AB= 20 Cm, DC=
Cand Ai O Ecuatie Cu Numere Complexe, De Forma Z1 - Z2. Semnul "-" Schimba Cumva Semnele Din Z2? De Exemplu: Z1= 5-3i; Z2=1+5i z1-z2 = 5 - 3i - 1 + 5i = 5 - 3i