Răspuns :
LM=OM => triunghiul OML- isoscel
<MOL+<MLO=180°-120°=60° =>
<MOL=<MLO=30°
<OPM=90°
<OMN=180°-(30°+90°)=180°-120°=60°
<LMN=<OML-<OMN
<LMN=120°-60°=60°
<MOL+<MLO=180°-120°=60° =>
<MOL=<MLO=30°
<OPM=90°
<OMN=180°-(30°+90°)=180°-120°=60°
<LMN=<OML-<OMN
<LMN=120°-60°=60°
![Vezi imaginea Leeajsyk](https://ro-static.z-dn.net/files/daa/966af440a2573a9769b8bf83dc983c4c.png)
varianta cu triunghiuri congruente
OM≡ML (ipoteza)
LN≡NO (ipoteza)
MN≡MN
din aceastea 3 de mai sus⇒
⇒(caz congruentaLLL) ΔOMN≡ΔLMN⇒m∡(OMN)=m∡(LMN)
cum mas ∡(OMN)+mas ∡(LMN)=120° (ipoteza)⇒
⇒m∡(OMN)=m∡(LMN)=120°:2=60°
Altfel;
metoda 2, nu cum ne-a cerut, prin metoda tr.congr.
MO≡ML⇒M∈mediatoarei segmentului OL
NO≡NL⇒N∈ mediatoarei segmentului OL
cum prin 2 puncte distincte trece o dreapta si numai una,⇒
⇒ MN mediatoarea OL⇒MN⊥OL ,
cum ΔOML isoscel ( OM=ML)⇒
⇒MN bisectoarea ∡OML⇒m∡(OMN)=m∡(LMN)=120°:2=60°
cum am efectuat prin 2 metode diferite si ne-a dat acelasi rezultat, foarte probabil problema este bine rezolvata
OM≡ML (ipoteza)
LN≡NO (ipoteza)
MN≡MN
din aceastea 3 de mai sus⇒
⇒(caz congruentaLLL) ΔOMN≡ΔLMN⇒m∡(OMN)=m∡(LMN)
cum mas ∡(OMN)+mas ∡(LMN)=120° (ipoteza)⇒
⇒m∡(OMN)=m∡(LMN)=120°:2=60°
Altfel;
metoda 2, nu cum ne-a cerut, prin metoda tr.congr.
MO≡ML⇒M∈mediatoarei segmentului OL
NO≡NL⇒N∈ mediatoarei segmentului OL
cum prin 2 puncte distincte trece o dreapta si numai una,⇒
⇒ MN mediatoarea OL⇒MN⊥OL ,
cum ΔOML isoscel ( OM=ML)⇒
⇒MN bisectoarea ∡OML⇒m∡(OMN)=m∡(LMN)=120°:2=60°
cum am efectuat prin 2 metode diferite si ne-a dat acelasi rezultat, foarte probabil problema este bine rezolvata
![Vezi imaginea Albatran](https://ro-static.z-dn.net/files/d2e/e7421366e786ce53e124d973b3968e49.jpg)