👤
Gabrieljr7
a fost răspuns

Conjugati urmatoarele verbe la toate timpurile,modurilor personale invatate: a face;a vedea;a lua;a crea repede dau coroana primului care raspunde!!!!

Răspuns :

IMPERFECT Eu faceam Tu faceai El facea Noi faceam Voi faceati Ei faceau PERFECT COMPUS Eu am facut Tu ai facut El a facut Noi am facut Voi ati facut Ei au facut PERFECT SIMPLU Eu faceai Tu faceasi El facea Noi facearam Voi facearati Ei faceara MAI MULT CA PERFECTUL Eu faceasem Tu faceasati El faceasa Noi faceaseram Voi faceaserati Ei faceasera Multumesc si Coroana...!! Plzzzzzz.......!!!!
Modul Indicativ: Timpul Prezent: eu fac, tu faci, el/ea face, noi facem, voi faceti, ei/ele fac; Timpul Perfect Compus: eu am facut, tu ai facut, el/ea a facut, noi am facut , voi ati facut, ei/ele au facut; Timpul Imperfect: eu facutam, tu facutai, el/ ea facutau, noi facutam, voi facutati, ei/ele facutau; Timpul Viitor: eu voi face , tu vei face, el/ea va face, noi vom face, voi veti face, ei/ele vor face; Timpul Viitor Popular: eu o sa fac, tu o sa faci, el/ea o sa faca, noi o sa facem, voi o sa faceti, ei/ele o sa faca;;;; Modul Conjunctiv: Timpul Prezent : eu sa fac, tu sa faci, el/ea sa faca, noi sa facem, voi sa faceti, ei/ele sa faca;  Timpul Perfect: eu sa fi facut, tu sa fi facut, el/ea sa fi facut, noi sa fi facut, voi sa fi facut, ei/ele sa fi facut;;;; Modul Conditional Optativ: Timpul Prezent: eu as face, tu ai face, ei/ele ar face, noi am face, voi ati face, ei/ele ar face ; Timpul Perfect: eu as fi facut, tu ai fi facut, el/ea ar fi facut, noi am fi facut, voi ati fi facut, ei/ele ar fi facut;;; Modul Imperativ (nu are timp, e numai la pers a 2a plural si singular) tu faci!  voi faceti!     ---  dupa modelul asata poti sa le faci pe restu , nu e foarte greu si mi-era greu sa scriu atat, sper ca te-am ajutat :)))---