Răspuns :
OK , avem o suma de module
ca o suma de module sa fie 0 trebuie ca fiecare modul sa fie 0:
|expresie1|+|expresie2|+...+|expresieN|=0 => expresie1=0 , ... , expresieN=0;
la noi:
luam fiecare expresie in parte si egalam cu 0;
x+1=0 => x=-1
x^2-1=0 => x=1 sau x=-1
acum facem intersectia solutiilor {-1} intersectat cu {1 , -1} ne da -1
deci x=-1 este solutia
ca o suma de module sa fie 0 trebuie ca fiecare modul sa fie 0:
|expresie1|+|expresie2|+...+|expresieN|=0 => expresie1=0 , ... , expresieN=0;
la noi:
luam fiecare expresie in parte si egalam cu 0;
x+1=0 => x=-1
x^2-1=0 => x=1 sau x=-1
acum facem intersectia solutiilor {-1} intersectat cu {1 , -1} ne da -1
deci x=-1 este solutia