👤

A fost odată un băiețel simpatic pe care il chema Georgica HabarN-am. Avea părul de culoarea morcovului şi mutrişoara plină de pistrui. Chiar dacă era vesel ca ozide primăvară, băiatul se simțea disprețuit de tovarășii lui de clasă. Asta Il ingrijora foarte tare şi il facea să sufere La scoală era punctual. Pentru că nu prea Intelegea ce spunea invatatorul, ori răspundea greşit, ori zicea „HabarN-am colegii Il porecliser HabarN-am Nu-şi făcea bine temele, iar echipa in care juca pierdea mereu... Intr-o zi in care totul li mersese pe dos ca de obicei, iar colegii li strigaserá de câteva ori HabarN-am HabarN am!, HabarN-am, Georgica na vrut să mai iasă in curtea şcoli şi a rămas singur in clasă. Pentru înthia oară a plans de ciudă, de ruşine, de invidie. De ce nu sunt şi eu un baiat ca toți ceilalţi?" Işi spunea printre lacrimi. Dacă Intro zi aş răspunde bine la toate Intrebările, dacă aş rezolva corect toate problemele, dacă m-ar felicita Invăţătorul tul şi-ar câştiga echipa in care joc..." Lacrimile i s-au rostogolit și au căzut pe carte. Atunci, s-a întâmplat ceva neobişnuit. Din paginile ude, s-a auzit o voce suava : 10 E A! e? ul. ns ve コー ul e Georgicà. Iţi dai seama că plângi cu râuri de lacrimi? Acestea sunt cu adevărat dorințele tale? Så plång eu? Eu nu plång niciodată! Despre ce dorinţe vorbeşti? Vocea i le repetă cuvânt cu cuvânt. Dintr-odată, cartea mazgalità se transformi Intr-o fetiţă dulce. Vorbea cu o voce suavi ce părea ieșită dintr-un basm cu zâne Georgică nu contenea să se mire. -De-acum, ți se vor întâmpla multe lucruri neobişnuite, spuse fetiţa. De ce te porţi aşa frumos cu mine? Te-am auzit plângând, te-am văzut suferind, ți-am auzi dorinţele şi ... e destul!... Mã întorc in carte. Sunt la pagina cincisprezece. Dacă ai nevoie de mine, caută-mă ! -Hei, nu pleca! Cum să te caut dacă nu ştiu cine eşti? Mă găseşti la pagina cincisprezece, Georgică! În zilele următoare, s-a întâmplat ceva minunat. Georgid se tot ciupea de mână, fiindcă nu-i venea să creadă. Părinţii lui spuneau: „Cum e posibil ca fiul nostru să facă toate lucrurile bine?" Colegii se mândreau: „Cu Georgică în echipă, ne-am par lar Invăţătorul tea prezenta la campionatul de sfârşit de an. Sigur am lua nerecunoscut! li ajută pe toţi, Intelege din prima cele mai complicate enunturi și-mi prezintà temele curate şi bine făcute. Georgica se umfla in pene ca un plun, de atâta multumire . mo zi in care colegii scriseseră pe tabla Traiască Georgica ie Tour", s-a umflat mai mult ca niciodată. Atât de mult, incit Inceput så plutească, ridicându-se in aer ca un balon. A init pe fereastră și a dat de acoperişuri, păsări şi nori. De deasupra . dea totul foarte bine, dar nu putea vorbi cu nimeni şi nici nu aurea ce spuneau ceilalți . De frick, a inceput så plånga. Atunci , a amintit de pagina cincisprezece, de fetiţa aceva dulce Incântătoare , care il ajutase atât de mult din ziua in care piese pentru prima oară, A strigat-o. Fetita a venit Indată Georgica a rugat-o sa il ajute si sa nu mai dispark, promiţându- i dva fi modest, sincer si amabil cu tovarăşi lui se mira cel mai tare Georgică este Să vedem ce zice Cartea. Eu as veni cu placere la tine in cask, i-a spus fetita, trăgându- l uşurel de mână , in jos. Georgică a inceput să se dezumfle şi si coboare . Pagina cincisprezece i se váráse Impâturità in buzunar. Ajuns cu picioarele pe pământ, a scos-o din buzunar şi i-a dat un pupic de mulţumire, Inchizând ochii şi punându-şi o ultima dorinţă. Chiciţi care ? Când a intrat in clasă, toți copii stăteau cuminti, In băncile lor , iar invăţătorul l-a întâmpinat zambind Mergi la locul tău, Georgică ! De astăzi, vei avea o nouă colegå de bancă. Contez pe tine că o vei ajuta să se integreze repede in colectivul clasei noastre . Gânduri din fotoliu Din povestea lui Georgicà HabarN am ar trebui să invata de slabiciunile noastre şi că merită să cerem ajutorul celor De multe ori, ajutorul ne vine din cărţi Deschide mi repede cartea de poveşti la pagina cinc De ce? Nu-ţi pot ingadui sà o zgârii cu gheruta ! Deschide o, te rog! Vreau sa-mi pun urgent o dorint Ce dorinţă? Nu cred că duci lipsă de nimic ! Tare mi-ar plăcea să-i iau locul fetiţei cu poveste! - Eşti sigură că dorinţa nu îți este deja Indep Ce tot spui acolo? se răsteşte Snowie, obra grijă unde laşi puiul fript, că tare ar mai mânca . Jurnal cu dublu intrare selecționează din text un fragment care ți a amintit de o experiență personală plăcută sau neplăcută sau care te a contrariat ori te a impresionat Transcrie l în partea stângă apoi în dreapta Notează comentariile personale fragmentul selectat părerea personală jurnal cu dublu intrare Selectează din text un fragment care ți a plăcut de o experiență personală plăcută sau neplăcută sau care te a contrariat ori te a impresionat Transcrie l în partea stângă apoi în dreapta Notează comentariile personale fragmentul selectat părerea personală ​