👤

Bună seara am nevoie de un răspuns la 3 probleme:Andrei a colecționat de 3 ori mai multe cartonașe cu supereroi decât cu personaje din basme.Aflati câte cartonașe de fiecare fel are Andrei,știind că el are cu 18 mai puține cartonașe cu personaje din basme.

Suma a 3 numere este 64.Al doilea număr este egal cu dublul primului număr.Aflati cele 3 numere.

Pentru o campanie de reciclare,Andrei a colectat de 4 ori mai multe kg de maculatură decât Luca.
Câte kg de maculatură a colectat fiecare copil,știind că Andrei a colectat cu 27 kg mai multa maculatură?Câtă maculatură au colectat cei 2 băieți în total?

totul cu metoda grafica(segmente) dau coroana​

Răspuns :

Răspuns:

Pentru a rezolva aceste probleme cu metoda grafică (folosind segmente), vom reprezenta fiecare informație dată printr-o ecuație și apoi vom folosi graficul pentru a găsi soluția. Să începem:

1) Pentru prima problemă:

- Fie \( x \) numărul de cartonașe cu personaje din basme.

- Fie \( 3x \) numărul de cartonașe cu supereroi.

- Știm că \( 3x = x + 18 \) (deoarece Andrei are cu 18 mai puține cartonașe cu personaje din basme).

- Rezolvând ecuația, obținem \( x = 9 \).

- Deci, Andrei are 9 cartonașe cu personaje din basme și \( 3 \times 9 = 27 \) cartonașe cu supereroi.

2) Pentru a doua problemă:

- Fie \( x \) primul număr.

- Fie \( 2x \) al doilea număr.

- Fie \( y \) al treilea număr.

- Știm că suma lor este 64, deci \( x + 2x + y = 64 \).

- Și că al doilea număr este egal cu dublul primului, deci \( 2x = x \).

- Rezolvând pentru \( x \), obținem \( x = 16 \).

- Deci, cele trei numere sunt 16, 32 și \( y \).

- Și \( 16 + 32 + y = 64 \), deci \( y = 16 \).

3) Pentru a treia problemă:

- Fie \( x \) kg de maculatură colectate de Luca.

- Fie \( 4x \) kg de maculatură colectate de Andrei.

- Știm că Andrei a colectat cu 27 kg mai mult decât Luca, deci \( 4x = x + 27 \).

- Rezolvând ecuația, obținem \( x = 9 \).

- Deci, Luca a colectat 9 kg de maculatură și Andrei a colectat \( 4 \times 9 = 36 \) kg de maculatură.

- În total, cei doi au colectat \( 9 + 36 = 45 \) kg de maculatură.

Acestea sunt soluțiile pentru cele trei probleme folosind metoda grafică. Sper că aceste explicații au fost clare și ușor de înțeles!

Răspuns:

Nu pre știu nici eu da o sa te ajut.