Răspuns :
Răspuns:
Să rezolvăm fiecare ecuație pe rând:
a) 5(2x - 3) = 4(3x + 7) - 13
10x - 15 = 12x + 28 - 13
10x - 15 = 12x + 15
10x - 12x = 15 + 15
-2x = 30
x = -15
b) 7(3x - 4) + 19 = 3(5x - 7)
21x - 28 + 19 = 15x - 21
21x - 15x = -21 + 28 - 19
6x = -12
x = -2
c) 6(53x) = 20 - 5(4 + 3x)
318x = 20 - 20 - 15x
318x + 15x = 0
333x = 0
x = 0
d) 2(11 - 3x) = 16 - 3(8 - 3x)
22 - 6x = 16 - 24 + 9x
-6x - 9x = 16 - 24 - 22
-15x = -30
x = 2
Având în vedere că x trebuie să aparțină mulțimii numerelor întregi (Z), toate soluțiile găsite sunt valide. În contextul dat, "M necu" nu este clar, dar dacă te referi la mulțimea soluțiilor, atunci M = {-15, -2, 0, 2}.