👤

7. continuă textul, în zece rânduri, ţinând cont de cerinţele următoare: 0 inventează o altă întâmplare cu aceste personaje; narează la persoana I; foloseşte verbe la modul condiţional şi conjunctiv; încadrează textul în limitele de spațiu indicate. 4 puncte 2 puncte 4 puncte 2 puncte ​

TEXTUL AURELIU BUSUIOC LĂTRÂND LA LUNA

Răspuns :

Răspuns:

În noaptea aceea, privind spre cerul senin, am început să mă gândesc cum ar fi fost să pot vorbi cu Luna. Dacă aș fi avut această putere miraculoasă, aș fi spus: "Luna, dacă ai putea coborî pe pământ pentru o zi, ce ai alege să faci?" Poate că ar fi zâmbit și ar fi răspuns: "Dacă aș putea, aș plonja în adâncurile mării și aș descoperi tainele ascunse ale lumii subacvatice." Sau poate ar fi spus: "Aș străbate pădurile în căutare de aventuri și mistere nedescoperite." În timp ce îmi imaginasem aceste conversații fantastice, am auzit lătrândul câinelui vecinului meu. Într-o noapte ca aceasta, când Luna strălucea atât de frumos pe cer, chiar și un simplu lătrat părea să aibă o înțeles ascuns, iar eu, privind spre cer, m-am întrebat ce alte secrete ar putea ascunde noaptea.