👤

1. Dati exemple de cate zece : substantive comune , substantive propri , adjective , substantiv insotite de adjectiv - masculin - feminin - neutru , verbe - prezent - trecut - viitor . Va rog ajutatima . Am nevoie urgent ! Ofer 100 de puncte

Răspuns :

Substantive comune: casa, pix,penar,caiet trusa,echer,gheozdan,papusa,scaun,birou.
Substantive proprii: Maria,Paula,Bucuresti,Ana,Pitesti, Mircea,Venus,Marte,Jupiter,Dana.
Adjective: frumos,mare,curat,inalt,alb,negru,dragut,inteligent,slab,binevoitor,dulce,gras.
Substantive insotite de adjective:
-genul feminin:fata cuminte, floare frumoasa,papusa mare,surori slabe,mama dulce,perdea frumoasa,casa mare.
-genul masculin: copac inflorit,penar colorat,copil frumos,caiet ingrijit.
-genul neutru:ceas rupt,magazin incapator,creion ascutit,scaun rupt,sirop dulce,tricou curat.
Verbe:a ajunge,a scrie, a desena,a picta,a dansa,a alerga,amangaia,a invata.
Sper ca te-am ajutat
Substantive comune: banci, scaune, linguri,lemne,tablouri harti, bluze, haine, pixuri, carti.
Substantive propri: Ana, Cristina, Delia, Claudiu, Cecilia, Petru, Bicaz, Ceahlau, Camelia, Adelina.
Adjectiv: rosie, culoare, mare, sare, tare, mica, luminos, galben, inalta.
Numerale: unu, saptesprezece, unsprezece, a doua, a cincea, sase, patru, zece, a paisprezecea, a cincea.
Pronume: eu, tu, ea, noi, voi, ei, ele, el, dumneavoastra, dumneata.
Substantive insotite de adjective: 
masculin: baiat frumos, caine rau, profesor ingaduitor, papuc rupt, brad inalt, pix auriu, om generos, doctor bun, elefant imens, fluture colorat.
feminin: fata frumoasa, maimuta jucausa, mama muncitoare, sora frumoasa, floare parfumata, bluza mov, rochie rosie, casa incapatoare, garoafa firava, fata cuminte.
neutru: tablou mare, ceas rotund, mar rosu, pix metalic, caiete albastre, desen frumos, ghiozdan roz, scau maro, geam luminat, creon mic.
verbe:
prezent: dorm, citesc, scriu, invat, cant, ascult, stau, vad, merg, dansez.
trecut: invatam, cantam, scriam, mergeam, vorbeam, fugeam, dormeam,desenam, stateam, mancam.
viitor: voi merge, voi manca, voi citi, voi desena, voi invata, voi trece, voi vizita, voi picta, voi aplauda, voi vorbi.

Sper ca te-am ajutat!