Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
Comparam triunghiurile BOD si AOC
[OB] ≡ [OA]
[OD] ≡ [OC]
<BOD ≡ <AOC (unghiuri opuse la varf)
⇒ ΔBOD ≡ ΔAOC (cazul de congruenta Laura - Unghi - Latura)
Comparam triunghiurile COB si DOA
[OC] ≡ [OD]
[OB] ≡ [OA]
<COB ≡ <AOD (unghiuri opuse la varf)
⇒ ΔCOB ≡ ΔAOD (cazul de congruenta Laura - Unghi - Latura)
Explicație pas cu pas:
a)
[AO] ≡ [OB] (ipoteză)
[CO] ≡ [OD] (ipoteză)
∢BOD ≡ ∢AOC (opuse la vârf)
=> ΔBOD ≡ ΔAOC (cazul L.U.L.)
b)
[AO] ≡ [OB] (ipoteză)
[CO] ≡ [OD] (ipoteză)
∢COB ≡ ∢DOA (opuse la vârf)
=> ΔCOB ≡ ΔDOA (cazul L.U.L.)