👤

5. Bananele sunt folosite și la prepararea unor deserturi. Imaginează-ți că ești un patiser și că trebuie să creezi un desert în care să foloseşti ca ingredient principal bananele. Notează, mai jos, o listă de ingrediente necesare şi explică modul de preparare al desertului care te va face faimos.
Ingrediente: Mod de preparare:
______________ _________________

Răspuns :

Răspuns:

Ingrediente:

3 oua-6 linguri de zahar (150 g)-6 linguri de lapte (60 ml)-6 linguri de ulei (60 ml)-12 linguri de faina (360 g)-1 lingurita rasa praf de copt sau bicarbonat-vanilie, coaja, de lamaie, scortisoara sau alte arome dupa gust-1 praf de sare-zahar pudra

Explicație:

Mod de preparare

Ouale intregi se bat spuma impreuna cu zaharul si sarea, pana cand zaharul se topeste complet. Se adauga uleiul, laptele si aromele. Se amesteca totul rapid, cu telul.

Se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt si se amesteca totul cu mana sau cu o lingura. Se obtine un aluat potrivit de moale, care se lasa sa se odihneasca 30 minute, acoperit cu un servet.

Se presara masa cu putina faina si se intinde un fitil gros cat degetul mic. Se taie bucati cam de 5-6 cm. Se poate face un model cu furculita sau se lasa simpli. Eu prefer aceasta varianta rapida.

Dar se pot face biscuiti spritati, cu masina de tocat la care se ataseaza forma de biscuiti. E mai rapida si mai simpla metoda mea

Se pune uleiul la incins si se prajesc aceste fursecuri banane prajite la foc mediu. Prajirea dureaza 3-4 minute, imediat sunt gata. Cand sunt aurii, se intorc pe cealalta parte, se lasa pana se rumenesc usor si se scot pe hartie absorbanta.Se tavalesc asa, fierbinti, prin zahar pudra vanilat.

Reteta de fursecuri banane prajite este extrem de simpla, nu-i asa? Se pot pastra cateva zile, sunt tare bune si desi sunt prajite in ulei, nu sunt deloc grase. Unii le mai spun si biscuiti prajiti Banane.Este cea mai bună rețetă care am încercato cu banane.

Pofta buna! :)