Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a = 10²·[0,1+0,2·(0,1-0,03)]
a = 100·(0,1+0,2·0,07)
a = 100·(0,1+0,014)
a = 100·0,114
a = 11,4
b = 10·22,8·{5:[(4·5+0,6)-15,1+1,5·3]}
b = 228·{5:[20,6-15,1+4,5]}
b = 228·(5:10)
b = 228·0,5
b = 114
114 > 11,4 =>
b > a
Răspuns: a>b
Explicație pas cu pas:
a=100*(1/10+2/10*(1/10-3/100)) b=228*(5: (20+6/10)-151/10+45/10))
a=100*(1/10+2/100-6/100)) b=228*((1/4+3)-151/10+45/10))
a=10+2-6 Si nici nu mai trebuie sa calculam,
a=2 deoarece in acea paranteza va
100*1/10=100/10=10 da un nr negativ. Daca inmultim
100*2/100=200/100=2 un nr pozitiv (228) cu un nr
100*(-6/100)=-600/100=-6 negativ (paranteza noastra),
Semnul * este inmultire rezultatul va fi unul negativ,
Semnul / este fractie sau impartire mai mic ca 0! Deci a>b