Răspuns :
Bună!
Nu știu în ce clasa ești...Eu trec în clasa a 7-a la toamna și am trecut prin Evaluarea Națională. Dacă ești în clasa a 8-a nu știu ce să îți zic,însă dacă ești în clasa a 6-a,să știi că fiecare test de Evaluare Națională are un model anume. Îți recomand să cauți pe internet modele de teste de E.N. și vei găsi cu siguranță.
Sper că te-am ajutat! Dacă ești în clasa a 8-a,succes la examen!
Buna, si eu sunt in aceasi situatie ca tine, o sa iti spun numai ce am auzit si eu.
In primul rand citeste ff bn cerintele, ca asa daca greseti la una dintre compuneri o sa iti fie ff greu sa o iei de la capat, tot legat de compuneri, nu scrie tot pe ciorna ptc nu o sa ai timp, pe ciorna poti scrie doar cateva idei.
la fonetica, atentie la diftong, triftong sau hiat cu grupurile de litere ge, gi, ce , ci, che, chi, ghe ghi. Acestea cauzeaza multe probleme.
Daca nu ai facut chestia asta pana acum, fa-o cat mai ai timp! Daca a picat la simulare caracterizare, s-ar putea sa pice si acum la examen, asa ca sfatul meu este sa mai repeti niste modele de caracterizare dar si mijloacele de caracterizare.
Totodata poti repeta: Figurile de stil, sau Elementele de versificatie ( rima, versul, strofa) fiindca sunt sanse sa pice liric.
Vorbirea directa in vorbire indirecta, elementele frazei si multe alte parti necesare precum : cazuri, functii sintactice, moduri, timpuri, (mai tot ce tine de materia 5-8) Poti sa mai faci teste de antrenament din anii precedenti daca te mai ajuta asa pe final, si na, sa nu ai multe emotii, ptc pana la urma este doar o foaie pe care o completezi.
Sper sa te ajute si bafta!