👤
Klau10
a fost răspuns

Analizeză următoarea propoziție: Ana se duce la concursul de alergat pentru a câștiga o medalie.​

Răspuns :

Salut!

Observație: Eu sunt clasa a V-a,voi da răspunsul be baza cunoștințelor mele. Încă nu mi s-a predat complementul,sper că te pot ajuta totuși.

Precizare: Aceasta este o frază,enunțurile fiind: "Ana se duce la concursul de alergat ¹/ pentru a câștiga medalie. ²/ ".

Analiza va fi morfo-sintactică.

Rezolvare:

"Ana se duce la concursul de alergat pentru a câștiga o medalie.".

Ana -> substantiv propriu,simplu,număr singular,gen feminin,funcție sintactică de subiect simplu.

se duce -> verb,persoana a III-a,număr singular,gen feminin,timp prezent,funcție sintactică de predicat verbal.

la concursul -> substantiv comun,simplu,număr singular,gen neutru,funcție sintactică de complement (nu am învățat).

de alergat -> adjectiv participial,număr singular,gen neutru,funcție sintactică de atribut substantival prepozițional.

pentru -> interjecție (nu am învățat).

a câștiga -> verb predicativ,persoana a III-a,număr singular,gen feminin,timp prezent,funcție sintactică de predicat verbal.

o medalie -> substantiv comun,simplu,număr singular,gen feminin,articulat cu articol nehotărât,funcție sintactică de complement (nu am învățat).

Sper că te-am ajutat,iar răspunsul meu este bine efectuat,corect,complet și pe placul tău. Succes la școală și spor la învățat!