👤
Mihaiflisc
a fost răspuns

Redactează în 100-150 de cuvinte o notă de jurnal despre o călătorie în care ai văzut un unicorn. În redactarea compunerii vei avea în vedere să introduci o secvență descriptivă, explicativă și dialogată. ​

Răspuns :

Răspuns: Draga jurnal,

Eu, alaturi de familia, dar si de prietenii mei, am fost intr-o vacanta la mare. Ziua a inceput promitator, m-am trezit de dimineata, mi am pregatit bagaje, iar peste circa cinzeci de minute ne am indreptat spre statia de tren. Experienta cu trenul a fost una de neuitat, cu multe amintiri pretioase, dar ceea ce n-am sa uit a fost intrebarea mamei mele cu legatura la ce vom face cand vom ajunge la mare. Eu i-am raspuns ca voi vrea sa vizitez un zoo, toata lumea a fost de acord. Eram nerabdator sa ajung ca sa pot vedea animalutele mele preferate. Odata ajunsi, am fost intampinati de un prieten de familie, care ne-a prezentat zona. Dupa ce ne-am instalat la hotel, I-am rugat pe parintii mei sa ma duca la zoo,iar cand am ajuns am fost intampinati de un ghid turistic care s-a oferit sa ne prezinte locul.Noi, am fost multumiti de propunerea lui, dar am refuzat-o dragut, deoarece voiam sa vizitam locul singuri. Parintii si prietenii mei s-au dus sa descopere zoo ul,totodata am fost lasat singur. Asa ca, am decis sa ma plimb putin sa descopar mai bine zoo ul, dar inainte sa ma pot misca, am fost intampinat de ghidul turistic din nou:

-Buna ziua, ma numesc Adel si sunt un ghid turistic. As dori sa va prezint locul daca este in regula cu dumneavoastra!

-Buna ziua, multumesc de propunere, dar voi fi nevoit sa o refuz, trebuie sa ma intalnesc cu cineva, iar ei trebuie sa se intoarca imediat.

Ghidul turistic a refuzat sa plece si cumva m-a comvins. Prima oara acesta m-a dus intr-o camera speciala cu niste animalute mai exotice. Puteam sa simt ca ceva este iesit din normal dar nu stiam ce. Asa ca, am continuat,iar peste cateva secunde, desii se simteau ca orele, am ajuns undeva nemaivazut. Erau animalute speciale, unicorni,dragoni,dinozauri. Ochii mei sclipeau de fericire cand am vazut unicornii de culoarea roz si coarne albastre. Insa, acestia cand m-au vazut mi-au facut cu mana, am fost minunat de momentul fabulos, scos din povesti as putea sa adaug. Ghidul turistic mi-a povestit ca era un vrajitor antic, i-am intrebat de ce intreaba lumea daca vor sa li se prezinta imprejurimile. El mi-a raspuns ca este in cautarea unui ucenic.Adel mi-a propus sa ii fiu invatacel si eu i-am acceptat propunerea. Acesta mi-a spus ca trebuie sa ma trimita inapoi in zoo inainte ca cineva sa isi dea seama ca am disparut. Cand am ajuns inapoi parca nu se intamplase nimic, parca totul a ramas pe loc.M-am intalnit cu parintii mei si i-am intrebat cat am lipsit, iar ei mi-au raspuns surprinsi ca doar ce ne-am despartit.Prietenii mei m-au rugat sa merg cu ei inapoi la hotel, pentru ca maine aveam o zi plina!