👤

rezumat text in intimitatea secolului 19 va rog frumos​

Răspuns :

In intimitatea secolului 19 este o carte foarte bine documentata, putem vedea cu usurinta timpul acordat de autoare documentarii. Cu ajutorul acestei carti putem spune ca ne intoarcem in secolul 19, aflandu-i misterele aduse la viata de Ioana Parvulescu. Dupa scurta introducere pe care ne-o face autoarea, suntem transpusi direct in Bucurestiul din secolul 19, un oras nou si asistam la construirea sa, statuie cu statuie, strada cu strada, eveniment cu eveniment. Aflam mai multe despre femei, oamenii importanti din tara, regi, domnitori, scriitori, doctori, copiii lor. Chiar daca este greu de conceput, medicina se afla la un nivel foarte scazut, copiii neapucand varsta de 3 ani, insa Carol Davila a revolutionat medicina romaneasca. Nu este genul de carte care sa-ti arunce un an in fata, apoi sa-ti enumere evenimentele importante, te lasa sa le descoperi rand pe rand. Singurul lucru care nu mi-a placut a fost modul in care au fost dispuse informatiile. Abia ce intram intr-un subiect si treceam la altul. Mi-ar fi placut sa dezbata mai mult un subiect, nu doar sa vobeasca 2 pagini apoi sa treaca la altul. Acum vreau sa iti las fragmentul pe care l-am descoperit eu initial.

In intimitatea secolului 19 a fost o lectura interesanta care m-a ajutat sa inteleg mai bine misterele secolului 19. Daca esti pasionat de istorie si literatura, nu trebuie sa o ratezi.