Răspuns :
1.Lupa este un instrument optic cu distanta focala foarte mica obtinuta prin aproprierea mai multor lentile convergente si care are rolul de a mari.
2.Imaginea unui obiect intr-o lupa este virtuala.
3.Este alcatuita dintr-o lentila convergenta si cu distanta focala de cativa centimetri.Lupa trebuie tinurta cat mai aproape de ochi.
Sper ca te-am ajutat! Daca mai trebuie ceva imi spui!
2.Imaginea unui obiect intr-o lupa este virtuala.
3.Este alcatuita dintr-o lentila convergenta si cu distanta focala de cativa centimetri.Lupa trebuie tinurta cat mai aproape de ochi.
Sper ca te-am ajutat! Daca mai trebuie ceva imi spui!
Lupa este un instrument optic, alcătuit dintr-o lentilă convergentă (sticlă) cu distanță focală de câțiva centimetri.
- Lupa se folosește pentru a mări obiecte și pentru a corecta miopia.
- Ea ne oferă o imagine virtuală, dreaptă și mărită a obiectului. Acesta se afla intre lentila si focar. Se recomandă să ținem lupa cât mai aproape de ochi.
- Lupa este prima invenție de mărire a unui obiect ce a apărut ~ 2000 de ani în urmă.
- Lupa se folosește pentru a mări obiecte și pentru a corecta miopia.
- Ea ne oferă o imagine virtuală, dreaptă și mărită a obiectului. Acesta se afla intre lentila si focar. Se recomandă să ținem lupa cât mai aproape de ochi.
- Lupa este prima invenție de mărire a unui obiect ce a apărut ~ 2000 de ani în urmă.