[tex]x * y=x+y-1[/tex]
[tex]x \circ y=x y-x-y+2[/tex]
a)
Mai intai calculam 1*3, inlocuind pe x cu 1 si pe y cu 3
1*3=1+3-1=3
2°3=2×3-2-3+2=6-5+2=3
2°1=2-2-1+2=1
2°3=3
1*3=3
3=3 ⇒ 2°(1*3)=(2°1)*(2°3)
b)
[tex]3^{x^2-2x+2}=(\frac{1}{9})^{2x-1}\\\\ 3^{x^2-2x+2}=(9)^{-(2x-1)}\\\\3^{x^2-2x+2}=3^{-2(2x-1)}[/tex]
Avand aceeasi baza, puterile se vor egala si vom obtine;
x²-2x+2=-4x+2
x²+2x=0
x(x+2)=0
x=0 si x+2=0, x=-2
c)
(x-1)*(2y+1)=2
x-1+2y+1-1=2
x+2y=3
(x+y)°4=10
4(x+y)-(x+y)-4+2=10
4x+4y-x-y-2=10
3x+3y=12 |:3
x+y=4
[tex]\left \{ {{x+2y=3} \atop {x+y=4}} \right.[/tex]
Le scadem si obtinem:
2y-y=3-4
y=-1
x-1=4
x=5
Un alt exercitiu similar de bac il gasesti aici: https://brainly.ro/tema/8441424
#BAC2022
#SPJ4