Răspuns :
Codul vestimentar este un set de reguli care stabilește ce articole de îmbrăcăminte pot fi purtate împreună și în ce cadru. Codurile vestimentare sunt cele care impun oamenilor să poate haine similare în situații similare, iar felul în care o persoană se îmbracă și se prezintă poate oferi o multitudine de indicii despre atitudinea și personalitatea sa. De aceea, în opinia mea, respectarea unui cod vestimentar într-un context oficial este foarte importantă.
În primul rând adoptarea unui cod vestimentar oferă un sentiment de apartenență și armonie. Respectarea unui cod vestimentar îi poate face pe oameni să lucreze pentru un scop comun. Spre exemplu, toate echipele sportive sau organizațiile statului, precum poliția sau armata au același cod vestimentar, uniforma, care crează sentimentul de apartenență la o anumită categorie profesională, dar și dorința de a lucra pentru un scop comun.
În al doilea rând respectarea unui cod vestimentar într-un context oficial denotă seriozitate, atenție și oferă posibilitatea de a nu ieși în evidență într-un mod negativ. Un exemplu în acest sens ne oferă Șerban Cioculescu, care în fragmentul din textul Amintiri relatează faptul că tatăl său, un om cu o exemplară ținută etică și vestimentară, fiind invitat la o ceremonie, face cale întoarsă când constată că îi lipsește cravata, un accesoriu vestimentar simbol al masculinității și eleganței desăvârșite.
În concluzie, valorificând argumentele prezentate, putem afirma că respectarea unui cod vestimentar într-un context oficial este foarte importantă, deoarece un cod vestimentar oferă un sentiment de apartenență și armonie, dar denotă și seriozitate și atenție din partea celui care îl respectă.
Ne amintim:
Conectorii sunt acele structuri sau cuvinte care semnalează în textul argumentativ, etapa argumentării, fiind cei care asigură legătura dintre idei, paragrafe și diferite secvențe ale textului argumentativ.
Atunci când formulăm o ipoteză putem folosi conectori precum: Părerea mea este, Opinia mea este, Cred că, Consider, Susțin, În opinia mea etc.
Mai multe despre textul argumentativ aici: https://brainly.ro/tema/4941476
Succes și spor la teme!
#BAC2022
#SPJ4