👤

a) Citeşte, cu atentie, fragmentul următor, din Percy Jackson și Olimpienii. Hoțul fulgerului de Rick Riordan: „Uitați cum stă treaba, nu eu am cerut să fiu semizeu. Dacă cititi asta pentru că vă gânditi c-aş putea fi unul, vă dau un sfat: închideți cartea chiar acum. [...] Mă numesc Percy Jackson. Am doisprezece ani. Până acum câteva luni, eram elev la Academia Yancy, o școală particulară cu internat, pentru copii cu probleme, situată în nordul statului New York. Sunt copil cu probleme? Da. S-ar putea spune asta. Aș putea-o dovedi începând din orice moment al vieţii mele scurte și mizerabile, dar lucrurile s-au înrăutăţit cu adevărat în luna mai, anul trecut, când am făcut o excursie cu clasa în Manhattan - douăzeci şi opt de copii zănateci şi doi profesori, într-un autobuz şcolar galben, mergând la Muzeul Metropolitan de Artă ca să se uite la antichități grecești și romane." b) Identifică reperele spatio-temporale din text. c) Scrie, în minimum 100 de cuvinte, o posibilă continuare a acţiunii redate în fragmentul de mai sus.

va rog repedeeee​