Răspuns :
Explicație pas cu pas:
[tex]f(x)= x^{2} -2x-3[/tex]
[tex]a=1; \: b=-2; \: c=-3[/tex]
[tex]Δ = {( - 2)}^{2} - 4 \times 1 \times ( - 3) = 4 + 12 = 16[/tex]
[tex]x_{1} = \frac{ - ( - 2) - \sqrt{16} }{2} = \frac{2 - 4}{2} = -1 [/tex]
[tex]x_{2} = \frac{ - ( - 2) + \sqrt{16} }{2} = \frac{2 + 4}{2} = 3[/tex]
[tex]\frac{ - b}{2a} = \frac{ - ( - 2)}{2 \times 1} = 1[/tex]
[tex] \frac{ - Δ}{4a} = \frac{ - 16}{4 \times 1} = - 4 [/tex]
a>0 => funcția are un punct de minim, vârful parabolei
[tex]V( \frac{ - b}{2a} ; \frac{ -Δ }{4a} ) = V(1; - 4)[/tex]
[tex]f(x) \geqslant - 4 = > Imf = [-4; + \infty )[/tex]
funcția este descrescătoare pe intervalul x ∈ (-∞; -4]
funcția este crescătoare pe intervalul x ∈ [-4; ∞)
f(x) ≥ 0 pentru x ∈ (-∞; -1] ∪ [3; +∞)
f(x) ≤ 0 pentru x ∈ [-1; 3]
![Vezi imaginea Andyilye](https://ro-static.z-dn.net/files/dfa/ef7feae01f73fab0e6b6d9640c88976d.jpg)