👤
Draw
a fost răspuns

Am o intrebare la mate(clasa a VII a ALGEBRA). La lectia ELEMENTE DE ORGANIZARE A DATELOR. Daca am mai multe multimi de exemplu 7 multimi...cum stiu unde sa le pun ? Adica pe ce axa OX sau OY ? E clar ca trebuie pe ambele axe elemete...dar nu stiu care.
Am incercat sa fac ceva , dar nu cred ca e ok.
Mersi mult pentru ajutor (OFER 69 DE PUNCTE) eu mai raman cu unul , dar nu-i problema.
Am pus in atasament mai multe poze cu graficul, mersi mult inca o data :) .

Am O Intrebare La Mateclasa A VII A ALGEBRA La Lectia ELEMENTE DE ORGANIZARE A DATELOR Daca Am Mai Multe Multimi De Exemplu 7 Multimicum Stiu Unde Sa Le Pun Adi class=
Am O Intrebare La Mateclasa A VII A ALGEBRA La Lectia ELEMENTE DE ORGANIZARE A DATELOR Daca Am Mai Multe Multimi De Exemplu 7 Multimicum Stiu Unde Sa Le Pun Adi class=

Răspuns :

Ok,se pare ca nu ai inteles cum sa reprezinti un punct in plan,adica in sistemul de coordonate XOY,unde OX si OY sunt doua axe perpendiculare (sau se mai spune ortogonale) .
Sa tii minte ca pe cele 2 axe avem aceeasi unitate de masura. 
O sa consideram punctul A de coordonate (x,y) adica A(x,y). 
Numerele x si y se numesc coordonatele carteziene ale punctului A .

x = abscisa lui A deci OX=axa abciselor
y = ordonata lui A =>OY=axa ordonatelor

Si uite in prima poza un exemplu general, in care am procedat astfel:
Am dus prin A punctat o paralela la OY. Ea intersectează (taie) axa OX în x. 
Tot prin A ducem punctat o paralela la OX ce va  intersecta axa OY în y. Pentru A(2,5)  ti am scris si explicatia!Si pentru celelalte am facut alt grafic!

Vezi imaginea Iulica1
Vezi imaginea Iulica1
Vezi imaginea Iulica1