Explicație pas cu pas:
7) adevărat
[tex]f(x) = 2x \sqrt{2} - \sqrt{18}= 2x \sqrt{2} - 3 \sqrt{2} = \sqrt{2} (2x - 3) \\ 2x - 3 = 0 = > x = \frac{3}{2} = > f( \frac{3}{2} ) = 0[/tex]
9) pentru x ∈ [-1; 0]:
intersecția cu axa Ox:
f(x) = x + 1
f(x) = 0 => x = -1 => (-1; 0)
intersecția cu axa Oy:
x = 0 => y = 1 => (0; 1)
pentru x ∈ (0; 1]:
intersecția cu axa Ox:
f(x) = -x + 3
f(x) = 0 => x = 3, nu aparține domeniului de definiție => funcția nu intersectează axa Ox
[tex]aria = \frac{1 \times 1}{2} = \frac{1}{2} [/tex]