👤

Adal Pleaca de la fereastral s-a rästit mama, M-a apucat de brat, m-a trax, iar eu m-am rostogolir de pe scaun si am catur pe podealSiiam nu trebuie sa-i raspand, dar uneori må lua guru pe dinainte. Mama ma plenit, Tare Mum iubit cu capul de piciorul scaunului şi câteva clipe am văzul stele versi In ziua aceea, de foame, fratele meu, Jamie, sterpelise a royle. Mama a aflat Adal Trebuia să mi inchipuil als eu sa intors spre mine. Il mveti pe frate con sa fure pentru tiney Glooba care faci umbra pamantului degeaba! Mi-a ars un dos de palma. Státeam pe scaunul meu. Faril så må gåndese, am sarit så må forese de lovitura. -In genunchi şi trec in dulapla strigarea Dulapul era un corp mie de mobilă aflat sub chiuvetår teava de scurgere pleura, asa ca era plin de gândaci şi irosea ingrozitor la datap, umile mama ma trimisese de multe ori, gândacii se suiau şi milyunan pe mine. - sa stal acolo toată noaptea, a adăugat mama ranjini (după Kimberly Brubaker Bradley Războil care mi-a salvat viata)

1 Identifica in textul propus drepturile copilului care au fost incalcate

2. Mentioneaza ce obligatii reies din respectarea acestor drepturi.
Vă Rooog! ​

Răspuns :

Răspuns:

au fost încălcate drepturile privind violenta în familie, asupra copilului nerespectarea atribuțiilor de părinte, înfometarea, neglijenta.

Explicație:

Obligația părintelui este de a asigura copilul un trai decent, curat și disciplinat atât hrănitor cât și vestimentar având în vedere un peisaj familiar calm, educat, a fii părinte nu înseamnă doar un nume a fi părinte înseamnă de a acorda din iubire și simpatie copilului tău totul. Învățându-i pe copii sa fie educați, respectuoși, și capabili sa se descurce în orice situație.

au fost in calcate regule ca in famili nu trebuie sa fie violenta