Răspuns :
Salut!
Indică, pentru pronumele sau adjectivele pronominale cazul și funcția sintactică.
a. An stat în fața alor tăi. → pronume posesiv, cazul genitiv, funcție sintactică de circumstanțial de loc
b. Îi iubesc pe ai mei. → pronume posesiv, cazul acuzativ, funcție sintactică de complement direct
*** îi este pronume personal, cazul acuzativ, f.s. de complement direct.
c. Fetele însele au venit la meci. → adjectiv pronominal posesiv, cazul nominativ, funcție sintactică de atribut adjectival
d. Vorbele despre alții sunt nepotrivite.→ pronume nehotărât, cazul acuzativ, funcție sintactică de atribut pronominal prepozițional
e. Florile sunt pentru altcineva → pronume nehotărât, cazul acuzativ, funcție sintactică de nume predicativ
f. N-a răspuns nimeni. → pronume negativ, cazul nominativ, funcție sintactică de subiect
g. Nu-i vorbesc niciunui coleg → adjectiv pronominal negativ, cazul dativ, funcție sintactică de atribut adjectival
*** i - pronume personal, cazul dativ, f.s. de complement indirect.
h. Pentru cine sunt florile? → pronume interogativ, cazul acuzativ, funcție sintactică de nume predicativ
i. Știu¹/ cui am dat cartea²/. → pronume relativ, cazul dativ, funcție sintactică de complement indirect
Mult succes!