Răspuns :
Răspuns:
Imi amintesc de copilarie , de serile in care ma uitam la filmele americane si ma gandeam ca �oare cum ar fi sa ajung si eu in America�, ca macar odata in viata sa ma plimb prin locurile in care s-au realizat filmele � Dar niciodata nu m-am gandit ca toate acestea se vor intampla cu adevarat si ca intr-o zi voi ajunge sa pasesc pe pamant american si ca ma voi plimba , in realitate , prin locurile in care s-au realizat filmele. Dar atunci cand eram copil eu doar visam si imi doream sa vizitez America , dar niciodata nu m-am gandit ca in America ajungi chiar atat de greu si pe atunci nu imi imaginam America chiar atat de departe. Atunci mi-o imaginam la vreo 100 de km de Romania, nici pe departe la mai bine de 10.000 km, dincolo de Oceanul Atlantic si sincer vorbind� ca atunci cand privesti pe globul pamantesc distanta pare mult mai mica , dar sa o parcurgi in realitate nu este nici chiar asa.
Eu stiu cu adevarat cum este sa parcurgi aceasta distanta si motivul pentru care am ales sa traversez Oceanul Atlantic a fost � ea � , cea pe care am cunoscut-o intamplator la mine in oras , intr-un parc � Cea de care intre timp m-am indragostit si in toti acesti ani noi am incercat si incercam o relatie in ciuda celor aproape 11.000 de km distanta . Bineinteles ca vreau sa insir mai jos cum am cunocut-o pe fata de peste ocean si cum am reusit sa ajung la ea , in America , nu odata pentru ca norocul a facut sa reusesc obtinerea vizei temporare de mai multe ori. Dar scriind toate acestea nu vreau sa creada lumea ca ma laud. Nu ma laud , eu vreau numai sa dovedesc ca exista dragoste la prima vedere si cat de departe poti ajunge spunand un simplu � BUNA � � Atat i-am spus ei � Buna � , iar dupa acel cuvant avea sa inceapa iubirea noastra.
Pe fata de peste ocean am cunoscut-o intamplator in vara anului 2012 in parcul Nicolae Titulescu din Brasov . Era o zi de Sambata torida si tot soarele arzator a fost cel care m-a obligat sa merg in parc pentru ca era atat de cald incat simteai ca se lipeste incaltamintea de asfalt. Era placut pe acea banca la umbra , era racoare , pasarile ciripeau si era putina lume pentru o zi de Sambata calduroasa. Era atat de liniste si de racoare incat ma luase si somnul . Dar toate au fost ok pana in momentul in care langa mine , pe banca , a luat loc �ea� , cea pe care atunci cand am privit-o m-a lasat fara suflare. De la prima vedere mi-am dat seama ca e turista , iar conversatiile la telefon vorbite in limba engleza mi-au confirmat asta. Eu nu obisnuiesc sa ma uit insistent la cineva , dar ea ma fermecase pentru ca ochii tot la ea imi erau. Sesiza ca o privesc , privea si ea , iar eu ori imi faceam de lucru la telefon , ori priveam in alta parte . Dar n-a tinut prea mult timp pentru ca si-a intors brusc privirea asupra mea si uite ca de data asta m-a prins in timp ce ma uitam la ea pe ascuns. Totul s-a intamplat atat de repede incat n-am apucat sa ma uit in alta parte , nici la telefon. Privirea ei m-a blocat , iar dupa cateva secunde in care ne-am privit in ochi i-am zambit si i-am spus un �Buna� in limba engleza. Mi-a zambit si ea , mi-a raspuns la salut tot in �lb. Engleza� , ne-am mai privit in ochi cateva secunde dupa care eu ocupat cu telefonul pe jumatatea mea de banca , ea cu telefonul ei pe jumatatea sa banca. Din nou toate au fost ok pana in momentul in care si-a scapat telefonul pe asfalt facandu-se in bucati care au ajuns pana la picioarele mele. N-am stat sa privesc , m-am oferit sa o ajut , i-am refacut telefonul , i l-am dat , mi-a multumit in �limba engleza� dupa care curiozitatea m-a facut sa o intreb din ce tara este , dar emotiile au facut sa gresesc un cuvant si mi-a iesit o engleza stricata. A inceput sa rada , iar eu stanjenit am incercat sa corectez greseala . Dar nu m-a lasat si mi-a spus pe o romaneste perfecta ca o pot intreba si in limba romana. Am fost oarecum uimit sa o aud vorbind romaneste , dar si fericit ca o pot cunoaste mai bine. Asa am aflat ca locuieste in California ( un oras pe langa San Francisco ) , ca nu avea prieten , iar motivul vizitei la Brasov era in vizita la bunici. Trei ore am stat pe acea banca timp in care am vorbit despre