Răspuns :
Răspuns:
6-(-2)²+(-2)³:(-2)²=
6-4+(-8):4=
2+(-2)=
0
Răspunsul corect este dat de Maria=0
Răspuns: [tex] \bf \red{ \underline{0}}[/tex]
[tex] \bf 6-(-2)^2+(-2)^3:(-2)^2 = [/tex]
[tex]\bf 6-(-2)^2+(-2)^{3 - 2}= [/tex]
[tex]\bf 6-(2^2)+(-2)^{1}= [/tex]
[tex]\bf 6-4+(-2)= [/tex]
[tex]\bf 6-4-2= 2 - 2 = \red{ \underline{0}}[/tex]
Răspunsul corect este dat de Maria
✳️ Câteva formule pentru puteri:
(-a)ⁿ, unde n este o putere impară (-a)ⁿ = (-a)ⁿ
(-a)ⁿ, unde n este o putere pară (-a)ⁿ = aⁿ
aⁿ · aᵇ = (a · a) ⁿ ⁺ ᵇ
aⁿ : aᵇ = (a : a) ⁿ ⁻ ᵇ
aⁿ · bⁿ = (a · b)ⁿ
aⁿ : bⁿ = (a : b)ⁿ
(aⁿ)ᵇ = aⁿ ˣ ᵇ sau aⁿ ˣ ᵇ = (aⁿ) ᵇ
a⁰ = 1 sau 1 = a⁰