Răspuns :
Răspuns:
Salut <3 !
Nu pot face pe foaie din pacate !
•Rezolvare:
{ 2x+y=2
{ y = -1 - x ( am trecut cu semn schimbat pe x dincolo de egal )
{ 2x + ( -1 -x )= 2 ( l am inlocuit pe y cu ecuatia de mai jos )
{ y = -1 - x
{ x + (-1)= 2 ( eliminam "-x" cu un x si ne mai ramane un x )
de aici ==> x = 2 + 1 ( trecem pe -1 cu semn schimbat )
deci x = 3
• Il inlocuim pe x in alta ecuatie:
{ x+y=-1 ==> 3 + y = -1
{ x = 3 y = -1 -3 ( l am trecut pe 3 cu semn schimbat )
y = -4
Explicație pas cu pas:
••Sper ca te am ajutat si spor la scris !••