👤
a fost răspuns

B. Redactează un text de minimum 150 de cuvinte, in care să argumentezi dacă imitarea permite sau nu dezvoltarea originalității, raportandu-te atât la informațiile din fragmentul extras din textul Conferință, de I. Al. Brătescu-Voineşti, cât şi la experienta personală sau culturală.
15 puncte pentru răspuns!​.

Răspuns :

Textul argumentativ este o lucrare prin care se intenționează ofere opinii în favoarea unui subiect specific, în cazul tău Dacă imitarea permite sau nu dezvoltarea originalității.

Așadar, pentru a realiza textul tău trebuie să ai:

• Introducere - aici îți expui ideea principală, ceea ce crezi tu despre subiect, părerea ta persoanlă, și de ce este așa.
    De exemplu:
    După părerea mea, cred că imitarea nu permite dezvoltarea originalității pentru că acest lucru nu poate duce la o creștere a modului în care cineva gândește sau acționează.
  • Argumente 1, 2 - aici prezinți argumentele pentru care ești de acord sau nu cu afirmația dată.
    De exemplu:
    În primul rând, consider că pentru a putea ca cineva să se dezvolte pe toate planurile, trebuie să încerce să își găsească propria cale care îl reprezintă cel mai bine (fără să imite pe alții, doar să se inspire) etc. În al doilea rând, imitarea aduce cu sine stagnarea, lipsa motivației de perfecționare. Imitarea reprezintă o limitare. Consider că dezvoltarea originalității poate fi realizată doar prin efortul adus de fiecare în parte. Fiecare are propria creativiate, propriul stil de activitate, de receptare a ideilor etc.

• Concluzie - aici îți prezinți succint ideea finală, concluzia la care ai ajuns în urma dezbaterii argumentelor.
    De exemplu:
    Prin urmare, consider că a fi original înseamnă a depăși ideea de imitare. A putea să te dezvolți în orice domeniu, înseamnă să depui efort și să încerci cu propria minte să concepi ceva etc.

Nu uita pentru textul argumentativ să folosești conectorii specifici precum:

→ Opinia mea este;

→ Eu consider că;

→ Pe de o parte;

→ Pe de cealaltă parte;

→ deci;

→ pentru că;

→ așadar;

→ prin urmare;

→ în concluzie.

Pentru un alt model de text argumentativ te poți uita și aici:

https://brainly.ro/tema/219454