Citeste textul A doua şansă a lui Biletel (fragment) după Victoria Pătraşcu Era într-o noapte, pe biroul lui Andrei. Bileţel era tare supărat. [...] - Dar ce-ai pățit, Biletel? întrebă curioasă Enciclopedia. Ce n-am pățit! Asta să mă întrebi. După cum știi, eu și familia mea locuim in blocul de bileţele din cutia albastră. Stăm laolaltă bileţele roz, galbene, vernil și albastre. Menirea noastră e să păstrăm mesajele și gândurile pe care cei din casă și le lasă atunci când nu se întâlnesc. Fiecare dintre noi visează să păstreze o vorbă frumoasă, un gând luminos. Surorile noastre roz se bucură de fiecare dată când mama lui Andrei îi scrie ta- tălui: „Știi cât de mult te iubesc?"și agață biletul de servietă. Iar tatăl, de fiecare dată, ia o altă surioară-bileţel pe care desenează un zâmbet mare și luminos sub care scrie „Dar tu știi?" Dar nu suntem toți la fel de norocoși și de fericiţi. Andrei are grijă, uneori, să ne strice tuturor cheful. - Dar ce-a scris, Bileţel? întreabă Enciclopedia, curioa- să ca o doamnă bătrână. Biletel ridică ușurel colțul din dreapta. Pe el scria mare cu roșu și cu negru: „Urăsc Matematica! O urăsc! O urăsc!" De jur împrejur erau mâzgăleli de tot felul. - Vaaai! strigară în cor cărțile și calculatorul. De ce ți-a făcut una ca asta? - Nu știu, șopti Biletel, împăturindu-se la loc. - Ştiu eu, se auzi o voce subțire de sub birou. Era supărat din cauza mea. - Cine-i acolo? întrebă răstit calculatorul. - Sunt eu. Lucrarea de control la mate, desigur. N-am avut nicio șansă. Andrei... Minidicționar (Revista „Fabulafia“, Nr. 1/2015) vernil - de culoare verde deschis ENCICLOPEDIA mal - - Precizează ce fel de text este: a) nonliterar b) lite