👤

ofer 15 puncte si coroana\!!!
argument pt gen liric pt poezia "cartile" de m eminescu!!!! urgent va rog

Răspuns :

POezia ' cartile de mihai eminescu este opera lirica deoarece 
titlul din punct de vedere gramatical este alcatuit din substantivul comun  articulat cu articolul hotarat le Fiind folosit  articolul hoatarat  l ne arata de fapt ca poetul priveste lumea  din pricina unor tipare eterne cuvantul din titlu devenind astfel un fel de definitie poetica a textului 
titlul este strans legat de tema poeziei fuiind o fereastra deschisa asupra meesajului textului 
 Pentru a traduce starile si sentimentele eului liric poetul foloseste numeroase figuri de stil precum Prieten bland, care ne arata iubirea lui eminescu fata de  autorul si scriitorul englez Shakespeare . in tex sunt prezente enumeratii repetitii comparatii inversiuni  precum linu-i glasul (inversiune),A lumii visuri care ne arata iubirea nemarginita fata de Shakespeare si creatiile sale 
pentru a ne introduce in atmosfera specifica poeziei autorul foloseste numeraose imagini artistice .
In text sunt dominante imaginile vizuale si dinamice care  da o nota expresiva textului . 
Tu mi-ai deschis a ochilor lumine, - imagine vizuala in care se explucica de catre autor ca  S. ia deschis o noua pasiune pentru lectura si carti 
Cu tine da... caci eu am trei izvoara p- aceasta imagine dinamica ne arat ca eminescu il considera pe S un izvor de inspiratiie pentru creatiile sa.... scri masura ritmul blablaba si apo spui a acestea dau o muzicalitate a textului iti exprimi pararea si sentimetele care ti lea transmis poezia si ai terminat