Răspuns :
Răspuns:
Ieri a fost o zi speciala , deoarece am avut ocazia sa discut cu elevii mei despre anumite aspecte ale vietii cotidiene , despre viata de profesor si de elev .
Insa subiectul cel mai solicitat in ultima vreme a fost scrisul corect gramatical . M am gandit ca , pentru a-i captiva pe elevi si pentru a face lectia mai incitanta , trebuie sa ii adug si un strop de comedie, as ca am oferit un exemplu hilar ce mi s a intamplat si mie . Le am spus ca , in urma cu 3 ani , eu am fost la un cabinet medical , iar unul dintre pacienti a intrbat unde este un medic care avea sa il opereze . Doamna receptionista raspunde :
-Momentan este ocupat , vorbeste la telefon singur , ati venit?
Normal ca , pacientul a inteles ca medicul vorbea la telefon singur , insa domnisoara doar intreba daca a venit singur.
Asa le am explicat elevilor ce poate sa aduca plasarea gresita a unei virgule , explicandu le ca pentru a regla scrierea corecta si pentru a avea un vocabular bogat , trebuie sa citeasca mult , deoarece cartea ne ajuta sa ne auto-cunoastem ,auto-dezvoltam si auto-depasi.
In concluzie , elevii mei au inteles adevaratul rol al semnelor de punctuatie si ortografie , printr un mod amuzant.