Explicație pas cu pas:
a) NP²=25²=625. | MN²+MP²=15²+20²=225+400=625=>|=>NP²=MN²+MP² rezultă prin reciproca lui Pitagora că ∆MNP este dreptunghic in M
b) MP²=13²=169. |
MN²+NP²=12²+5²=144+25=169|=>MP²=MN²+NP² rezultă prin reciproca teoremei lui Pitagora că ∆MNP este dreptunghic in N
c)MN²=15²=225. |
NP²+MP²=9²+12²=81+144=225|=>NN²=NP²+MP² rezultă prin reciproca teoremei lui Pitagora că ∆MNP este dreptunghic in P
d)NP²=9²=81. |
MN²+MP²=6²+8²=36+64=100|=>NP² nu este egal cu MN²+MP² rezultă prin reciproca teoremei lui Pitagora că ∆MNP nu este dreptunghic