Răspuns :
Salut!
❦ Rezolvarea exercițiului:
63 : [ 36 : 4 - 2 × ( 2 + 3 ) ] =
= 63 : ( 36 : 4 - 2 × 5 ) =
= 63 : ( 9 - 2 × 5 ) =
= 63 : ( 9 - 10 ) =
= 63 : ( - 1 ) =
= - 63 → rezultatul obținut
❦ Explicație:
- Regula 1. Dacă exercițiul nu conține paranteze procedam astfel : efectuăm operațiile de ordinul II , apoi cele de ordinul I în ordinea în care apar în exercițiu.
- Regula 2. Dacă exercițiul conține paranteze procedam astfel : efectuăm operațiile din parantezele rotunde pătrate iar la final cele acolade.
Succes!