Răspuns:
[tex]x = -\frac{11,2}{17,1}[/tex]
Explicație pas cu pas:
1,2(x+1) + 13(x+2) = 1,4(5-x) + 1,5(6-x)
Primul pas: eliminăm parantezele:
1,2x + 1,2 + 13x + 26 = 7 - 1,4x + 9 - 1,5x
Pasul 2: termenii care îl conțin pe x se trec în stânga; ceilalți termeni se trec în dreapta:
1,2x + 13x + 1,4x +1,5x = 7 + 9 -1,2 - 26
Efectuăm calculele:
17,1x = -11,2
Îl aflăm pe x:
[tex]x = -\frac{11,2}{17,1}[/tex]
Rezultatul este destul de ciudat.
Am impresia că în enunț, în loc de 13 este 1,3.
Dar pașii pentru rezolvare sunt aceiași. Dacă am dreptate cu 1,3 te rog să încerci să rezolvi singur(ă) exercițiul.
Baftă!