Răspuns :
bună⚘
꧁rezolvare꧂
[tex]a + b + c = 312[/tex]
[tex]a = \frac{b}{2} - 9[/tex]
[tex]b = \frac{c}{3} - 8 \\ = > \frac{c}{3} = b + 8 = > c = 3(b + 8)[/tex]
[tex] \frac{b}{2} - 9 + b + 3(b + 8) = 312[/tex]
- Numitor comun ➤ 2
[tex]b - 18 + 2b + 6b + 48 = 312 \times 2 \\ 9b = 624 - 30 \\ 9b = 594 \\ = > b = 66 \\ a = \frac{66}{2} - 9 = > a = 24 \\ c =3(66 + 8) = > c = 222[/tex]
༻﹡﹡﹡﹡﹡﹡﹡༺
bazilalina777muta
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
notam cu a,b si c cele trei numere ,apoi
punem in ecuatie cele trei enunturi
a+b+c= 312
a +9 = b:2 ⇒b= 2a +18
b+8 = c :3 ⇒c= 3b+24 ⇒c=3(2a+18)+24 ⇒ c= 6a +54
------------------ rezolvam prima ecuatie inlocuind cu ce am obtinut mai sus:
a+(2a+15) +(6a+54) =312
9a+69=312
9a= 243
a= 27
b= 2*27+18
b=72
c= 6*27+54
c= 216