Răspuns:
Explicație pas cu pas:
A(1, 3) ∈ G[f(x)∩g(x)] ⇒ A ∈ f(x) si A ∈ g(x)
f(x) = (2-m)x+n
g(x)=nx-2m,
deci inlocuind coordonatele punctului comun A obtinrm un sistem de dous ecuatii cu doua necunoscute, m si n:
3 = 2-m + n
3 = n - 2m si avem
n = m + 1
n = 2m + 3, adica
m + 1 = 2m + 3, de unde
m = -2 si
n = -2 + 1 = -1
Poti sa faci singur verificare(eu am facut-o si este OK):
inlocuiesti pe m, n si x=1 atat in f(x) cat si in g(x) si-ta da ordonata y = 3, deci A verifica ambele egalitati, deci se afla pe graficele celor doua functii, DECI este punctul de intersectie ale celor doua grafice.