Răspuns :
Păi când demonstrezi într-o compunere trebuie mai întâi să scrii definiția apoi în scris verifici dacă textul are cerințele definitiei
sper că ti-am fost de ajutor :)
sper că ti-am fost de ajutor :)
Este o formula stas pentru apartenenta la un text,balada,basm,fabula.Nu difera doar definitia ,fiecare se deosebeste prin multe elemente distincte
introducerea:
In opinia mea textul X este o balada ,dai definitia
cuprins:
In primul rand ,aici faci argumentatia la specie ,la balada scri despre intriga,punct culminant ,deznodamant, cu exemple
In al doilea rand vorbesti despre figurile de stil ,cu exemple,faci o caracterizare a personajului principal
Incheiere
In opinia mea din cele relatate mai sus se demonstreaza ca operaX este o balada culta,populara etc
Acestia sunt pasii si exprimarea stas intr-o demonstratie,dar retine fiecare argumentare are caracteristicile ei
basmul
-definitia
-se desfasoara pe o intindere mare
-actiunea se desfasoara intr-o ordine bine stabilita
-se intalnesc cifrele magice
-timpul naratiunii este plasat in trecut
-formulele initiale acestui gen
schita
-definitie
-se desfasoara intr-un cadru restrans
-personaje putine
-o actiune simpla
-moduri de expunere naratiunea si dialogul
introducerea:
In opinia mea textul X este o balada ,dai definitia
cuprins:
In primul rand ,aici faci argumentatia la specie ,la balada scri despre intriga,punct culminant ,deznodamant, cu exemple
In al doilea rand vorbesti despre figurile de stil ,cu exemple,faci o caracterizare a personajului principal
Incheiere
In opinia mea din cele relatate mai sus se demonstreaza ca operaX este o balada culta,populara etc
Acestia sunt pasii si exprimarea stas intr-o demonstratie,dar retine fiecare argumentare are caracteristicile ei
basmul
-definitia
-se desfasoara pe o intindere mare
-actiunea se desfasoara intr-o ordine bine stabilita
-se intalnesc cifrele magice
-timpul naratiunii este plasat in trecut
-formulele initiale acestui gen
schita
-definitie
-se desfasoara intr-un cadru restrans
-personaje putine
-o actiune simpla