Răspuns:
Explicație pas cu pas:
2.
a) devine pozitiv
b) devine negativ
3.
x + y = -7
y + z = 1
3x + 3y - 1 = 3*(x + y) - 1 = 3*(-7) - 1 = -21 - 1 = -22
________
x + 2y + z = x + y + y + z = -7 + 1 = -6
________
2x + 5y + 3z - 7 = 2x + 2y + 3y + 3z - 7 = 2*(x + y) + 3*(y + z) - 7
= 2*(-7) + 3*1 - 7 = -14 + 3 - 7 = -18
4.
trebuie sa determini daca ai numar par sau impar de factori
minus x minus = plus
plus x minus = minus
deci daca ai numar par de factori, produsul are semnul +, iar daca ai numar impar, produsul are semnul -
b)
sunt 2019 factori (numar impar) ⇒ produsul are semnul -